Die Campbells

Die Campbells

Die Campbells | Suid Afrikaanse Kunstenaars

Die Campbells is ‘n Afrikaanse musiekgroep wat uit die broers Tony en Harry Campbell bestaan.

Hulle debuutalbum, You’re My Mate is in 2001 vrygestel. Hulle tweede album, Rooi Rok Bokkie, word in 2002 vrygestel en bereik binne weke treffer-status.

Die Campbells - Burger Dans (HD).avi
Die Campbells - Daar's Iets Innie Water
Kry 'n kwotasie
Indien daar meer as een kunstenaar optree moet daar 'n klankmaatskappy ingehuur word deur die kliënt.
Indien die kliënt klank voorsien, moet dit aan die spesifikasies van die kunstenaar se tegniese vereistes voldoen.

Diskografie

You’re My Mate / The New Boys -- 2001

Rooi Rok Bokkie -- 2002

Jy’s Die Girl -- 2003

Daar’s Iets Innie Water -- 2004

21 Treffers “LIVE” DVD -- 2005

Vat My Vas -- 2006

Klein Bietjie Liefde -- 2007

Doen Dit “LIVE” DVD -- 2008

30 Goue Sokkie Treffers -- 2008

Keep It Country -- 2009

Keep It Country “LIVE” DVD -- 2009

Mamma Maria -- 2009

Intiem Met Die Campbells DVD -- 2009

Keep It Country Volume 2 -- 2010

Sjoe Sjoe Die Videos DVD -- 2010

Komaan Kom Dans -- 2010

Country Treffers “LIVE” DVD -- 2011

Country Treffers Live -- 2011

Grootste Platinum Treffers -- 2011

Voet In Die Hoek -- 2012

Fanta & Cola -- 2014

Homegrown Country -- 2015

Bapsfontein “LIVE” DVD -- 2015

Bloed Is Dikker As Water -- 2016

Mega Medleys -- 2017 

Biografie

Die broers Harry en Tony Campbell is albei in Kaapstad gebore. Hul Engelssprekende vader, Harry Campbell Senior, het sy seuns geleer om verskillende musiekinstrumente te speel. Hy het hulle op ‘n jong ouderdom musikale inspirasie gegee.

Die Campbell se ma, Sandra, is in Pretoria in ‘n Afrikaanse huis grootgemaak. Sandra het haar seuns aangemoedig om volledig tweetalig te wees.

Harry het in 1993 gematrikuleer en studeer Motorwerktuigkunde en Elektrisiënwerk.

Tony het in 1994 gematrikuleer en verwerf daarna ‘n nasionale diploma in elektriese ingenieurswese. Ook finansiële konsepte en bemarkingsbestuur.

Alhoewel ‘n orkes in die laerskool nie as professioneel beskou kon word nie, het die band se optredes baie aanhangers gelok. Die orkeslede ‘n redelike bedrag geld verdien. 

Tydens hoërskool het die broers besef dat dit net die twee van hulle is wat die moeite doen om die hele pad te gaan.

Dit was in hierdie stadium dat die Campbell Brothers amptelik ‘n duo geword het en in 1995 word die broers as ‘n professionele musiekgroep beskou.

Tydens hul tersiêre opleiding het die Campbells in opname-ateljeetoerusting belê en deeltyds klankopnames begin.

Op hierdie stadium was Harry ‘n begaafde kitaarspeler. Tony het tromme gespeel, klawerborde gespeel en was hy die hoofsanger in die groep.

Die Campbells het elke jaar musikaal verbeter en meer gereeld opgetree, dikwels vir groter gehore.

Gedurende 1999 het die broers Kosie van Niekerk, die eienaar van Select Music, ontmoet. Kosie het gevra of hulle materiaal vir sy platemaatskappy sal opneem en die Campbells het ingestem.

2000 het die Campbells as kunstenaars met Select Music geteken en in 2001 hul debuutalbum “Jy is my maat” vrygestel.

Daar is onmiddellik gepraat oor die nuwe jong Suid-Afrikaanse cowboys wat country, rock ‘n roll en popdans opgevoer het. 

Hulle het ‘n beroep op sowel die Engelse as die Afrikaanse mark gedoen en besluit om ‘n paar Afrikaanse liedjies te skryf en te produseer. Hul tweede album “Rooi Rok Bokkie” was ‘n onmiddellike treffer en het meer as 100 000 CD-verkope behaal.

2003 het die Campbells ‘n huishoudelike naam geword en die suksesvolste toer van die jaar. Met meer as 200 live optredes, 60 vlugte en 180 000 km se reis in ‘n kalenderjaar. 

Die album “Jy’s Die Girl” is in 2003 vrygestel en was voorspelbaar ‘n reuse-sukses. Hul vrystelling “Daar’s Iets Innie Water” in 2004 het die Suid-Afrikaanse musiekbedryf met die massiewe treffer “Bietjie Bietjie Lam” gelaat.

Weer het die Campbells albumverkope van meer as 100 000 eenhede oortref. Een van ‘n handjievol Suid-Afrikaanse kunstenaars geword wat twee platinum albums het.

In 2009 werk die broers saam met Spur om Hillbilly Rock op te neem. Nou ‘n temalied en dans in alle Spur-restaurante in Suid Afrika.

In 2010 het die Campbells ‘n SAMA gewen met hul album Mamma Maria vir die beste Sokkie Dans-album.

Hulle het ook 3 VAMT-toekennings verower, sowel as 16 goue, 7 platinum-, 3 triple-goud- en 2 dubbele platinumverkope. Hierdie welverdiende toekennings sementeer hul plek in die Suid Afrikaanse musiekbedryf.

In 2012 vier die Campbells hul 12de professionele jaar in die Suid-Afrikaanse opnamesektor. Hulle het hul eie platemaatskappy Campbell Records begin en die album Voet In Die Hoek vrygestel.

Die Campbells het in 2017 ‘n dubbele CD en DVD bekendgestel met die naam Mega Medleys. Die produksie bestaan ​​uit al die Campbells grootste treffers en gunsteling liedjies (82 liedjies) wat in 24 medleys verwerk is.

18 albums en 8 DVD’s later het die Campbells hulself gevestig as Suid Afrika se gunsteling musiekgroep. Met meer as 800 000 CD’s en DVD’s verkoop.

Liedjies soos Bietjie Bietjie Lam, Vat My Vas, Burger Dance, Sewe Soene, Mamma Maria, Yvonne, Fanta & Cola, Stoutgat en Rooi Rok Bokkie sal altyd onthou word.

Oor die jare het die Campbells ook in Namibië, Botswana en Zimbabwe opgetree. Hul musiekvideo’s is geredelik beskikbaar op youtube en hulle sal jou graag tydens hul volgende optrede wil sien.

Suid Afrikaanse Kunstenaars

Blue Division
On Stage logo
Musiekhuis