Ghapi

Ghapi

Ghapi | Suid Afrikaanse Kunstenaars

Ghapi en sy drie-stuk orkes het vinnig die reputasie verwerf as die nuwe Afrikaanse rock-sensasie.

Ghapi - Ek wil jou he
Ghapi - Look Up to the Son
Kry 'n kwotasie
Indien daar meer as een kunstenaar optree moet daar 'n klankmaatskappy ingehuur word deur die kliënt.
Indien die kliënt klank voorsien, moet dit aan die spesifikasies van die kunstenaar se tegniese vereistes voldoen.

Diskografie

Georgia Self titled -- 1990

Georgia Sell Out -- 1996

David’s Confession About Time -- 1999

Georgia Langpad -- 2001

Georgia Half -- 2003

In Die Diep Kant In -- 2005

In Die Diepkant In DVD -- 2007

Wie Ek Is is -- 2008

Rock it! -- 2009

Steyn & Ghapi Unlimited -- 2011

Ghapi III -- 2013

Biografie

Ghapi is die reusagtige man met die groot stem en ‘n reuse kapsel wat ‘n storm op sy groot dromstel uitmaak!

In Januarie 2005 is hy aan die publiek bekendgestel. Hy en sy drie-stuk orkes het vinnig die reputasie verwerf as die nuwe Afrikaanse rock-sensasie.

Sy se unieke vermoë om met die gehoor te kommunikeer en die manier waarop hy die gehoor by sy optredes betrek, plaas hom in sy eie liga.

Hy het al vier treffers op nommer een gehad: In die Diepkant In, Ek wil jou hê, Dis net jy en Wie ek is. Ek hou daarvan dat dit die nommer vyf-posisie op die Kovsie FM trefferparade bereik het.

Die lied Wens bereik nommer ses op die OFM trefferparade en Dis net jy nommer agt op die Bay FM trefferparade.

Met meer as dertig jaar ondervinding is Ghapi geen nuweling in die musiekbedryf nie.

Die meeste mense het hom tussen 1989 en 2004 leer ken as die sanger en tromspeler van die groep Georgia.

Ghapi se eerste CD, In die Diepkant In, is tydens KKNK 2005 bekendgestel. ‘n Verskeidenheid van die liedjies op hierdie CD word landswyd op radiostasies gespeel, en selfs ‘n Duitse radiostasie het dit aanvaarbaar beskou om enkele van die liedjies op hul speellys te voeg. 

Ses van sy musiekvideo’s word op kykNET uitgesaai. Sy eerste DVD, ook getiteld In Die Diepkant In, is in Maart 2007 vrygestel, die CD, Wie Ek Is is in Junie 2008 vrygestel.

Die CD, Rock it! is vrygestel op 1 Julie 2009. Ghapi verskyn ook op die Naranjo-album, Saints & Sinners (vrygestel 2010), asook Steyn & Ghapi, Unlimited (vrygestel 2011). 

Ghapi III, sy eerste Evangelie-album is in Julie 2013 vrygestel.

Die naam Ghapi is afgelei van Philip se bynaam, Guppy. As baba was hy ‘n baie besige mensie en het sy pa hom vernoem na die lewendige klein vissie. ‘My naam moet net so outentiek wees as my hare, en wat kan beter wees as my eie bynaam. Ek het die spelling so aangepas dat dit ‘n unieke woord vorm.’

Sedert 2006 verskyn sy naam gereeld in die media. Ghapi het die lied Idol geskryf en gekomponeer wat deur die wenner van die Idols-kompetisie, Dewald Louw, opgevoer is.

Gedurende April en Mei 2010 het hy deur Suid Afrika getoer met The Queen of Rockstar Supernova, Dilana

Dilana was so beïndruk met Ghapi se energieke optrede dat sy hom saam met sy hele orkes in Augustus 2010 saam met haar na Afghanistan uitgenooi het.

Hy is nie net ‘n sanger, skrywer, komponis en tromspeler nie, maar bestuur ook sy eie platemaatskappy, Rock Till You Drop Records. Al die bogenoemde produkte is deur sy onderneming vrygestel.

Suid Afrikaanse Kunstenaars

Blue Division
On Stage logo
Musiekhuis