Lize Beekman

Lize Beekman

Lize Beekman | Suid Afrikaanse Kunstenaars

Lize Beekman is ‘n Suid Afrikaanse sangeres en liedjieskrywer. Sy woon tans in Melkbosstrand in Kaapstad, Suid-Afrika.

Liza Beekman "Ek Het 'n Boer Sien Dans" Music Video
Lize Beekman performs "Ewewig en Stilte" LIVE!
Kry 'n kwotasie
Indien daar meer as een kunstenaar optree moet daar ‘n klankmaatskappy ingehuur word deur die kliënt.
Indien die kliënt klank voorsien, moet dit aan die spesifikasies van die kunstenaar se tegniese vereistes voldoen.

Diskografie

Gunstelinge -- 2018

Ek Het Jou Lief -- 2011

Ek Was Al Daar DVD -- 2010

Sit ‘n Bietjie Langs My -- 2008 

Lize Beekman – Lullabies -- 2007

Draadkar Oor Die See -- 2005

Iemand Het Gesê -- 2004

Cake -- 2000

Eyes Of A Child -- 1997

Biografie

Lize Beekman is ‘n Suid Afrikaanse kunstenaar en liedjieskrywer.

Sy het op 3-jarige ouderdom aangekondig dat sy eendag haar eie liedjies gaan skryf.

Op 12-jarige ouderdom is haar eerste liedjie, Like an Eagle, opgeneem deur ‘n bekende Suid-Afrikaanse kunstenaar, Clive Bruce, as die titelsnit van sy destydse nuwe album.

Tydens haar hoërskooljare het sy met die eerste prys in 2 nasionale liedjieskryfkompetisies (Crescendo -- ATKV / Sterre 2000 -- RSG) vir twee agtereenvolgende jare weggestap.

Sedertdien is Lize een van Suid-Afrika se mees bekroonde liedjieskrywers..

Haar liedjies is opgeneem deur ‘n wye verskeidenheid kunstenaars. Laurika Rauch, Amanda Strydom, Mathys Roets, Theuns Jordaan, Elzabé Zietsman, Anke (idols) en Coenie de Villiers.

Haar liedjie ‘n Sonneblom uit Bethlehem, is tydens die GMT-toekennings in 2002 as Lied van die Jaar benoem.

In 1997 neem Lize haar debuut-CD, Eyes of a Child, op. Wat bestaan ​​uit musiek en lirieke geskryf en gekomponeer deur haarself, in beide Afrikaans en Engels.

Die reaksie van die plaaslike musiekbedryf, media en die publiek was positief en oorweldigend. Die album is genomineer vir ‘n SAMA-toekenning (South African Music Awards) in die kategorie Beste kontemporêre album vir volwassenes -- Engels.

Een van die snitte, Lord, it’s Raining, is gebruik vir die nasionale Red Nose Day-veldtog wat deur MNET gehou is.

Sy was ook ‘n SAMA-wenner, saam met Amanda Strydom, in die kategorie Best Musical Soundtrack. Vir die klankbaan van ‘n Vuur gevang in Glas, wat hulle saam geskryf het.

Haar tweede album, Cake, het in 2000 gevolg. Weer met nuwe materiaal in albei tale en ook die temalied van ‘n TV-reeks Soutmansland wat sy gekomponeer en uitgevoer het.

Lize het haar derde CD, Iemand Het Gesê, in 2003 uitgereik. Die album bestaan ​​uit 12 snitte -- almal Beekman-oorspronklikes -- en hierdie CD was 100% Afrikaans.

Na die vrystelling van hierdie album het Lize se gehoor baie gegroei. Sy was ‘n finalis in die 2004 SAMA’s in die Kategorie Beste kontemporêre album vir volwassenes -- Afrikaans.

In 2004 het Beekman die verhoogproduksie TussenINbetween geskryf en vervaardig waarin sy saam met Gloria Bosman opgetree het.

Hulle het landswyd gehore op hul voete gehad. Hulle is ook genomineer vir ‘n KANNA-toekenning tydens die KKNK 2004 in die kategorie vir beste musiekuitvoering.

Aan die einde van 2004 het Lize ook haar fondsinsamelingsprojek ALLES SAAM geloods, met REVLON SA as haar korporatiewe vennoot.

Hierdie projek bestaan ​​uit ‘n liedjie wat sy geskryf het, All the Same, wat sy saam met haar vriend Vusi Mahlasela opgeneem het.

Al die opbrengste van die CD-enkelsnit, sowel as alle tantieme wat die liedjie verdien, gaan na ‘n fonds wat na VIGS-weeskinders omsien.

En pasiënte van die St. Francis Care Centre in Boksburg. Die projek het tot dusver ongeveer R400 000 ingesamel.

Vroeg in 2005 het Lize vyf liedjies vir die ISC (International Songwriting Competition) ingeskryf.

Van die 11000 inskrywings wêreldwyd, was al 5 haar liedjies op die kortlys. 4 (waarvan een ‘n Afrikaanse liedjie) het die halfeindronde gehaal en 1 het die eindronde gehaal.

Sy is ook uitgenooi om haar musiek op ‘n buitelandse musiekfees ten toon te stel.

By die KKNK 2005 het Lize ook weggestap met die KANNA-toekenning vir beste uitvoering in kontemporêre musiek.

November 2005 het Lize haar vierde album, Draadkar oor die see, vrygestel.

Die titelsnit het die top20 op die trefferparades van verskillende radiostasies gemaak.

En weer was hierdie album ‘n finalis vir ‘n SAMA-toekenning in 2006 in die kategorie Beste album vir volwassenes: Afrikaans.

In September 2007 het Lize ‘n CD uitgereik wat slegs uit lullabies bestaan ​​- Lize Beekman Lullabies. Die album is geborg deur Baba & Kleuter en Baby City.

Die promosie is ondersteun deur 7de Laan (SABC 2) wat aan Lize ‘n storielyn van 3 aflewerings gegee het.

Hierdie CD bestaan ​​uit lullabies in Afrikaans, Engels, Xhosa en instrumentaal -- alles geskryf en gekomponeer deur haar.

Lize skenk alle winste aan die Rooi Kruis-kinderhospitaal. Die CD is ook in 2008 genomineer vir ‘n SAMA-toekenning.

Lize het tot dusver meer as R200 000 aan die Rooi Kruis-kinderhospitaal geskenk.

En in April 2009 gee die hospitaal Lize die eer om ‘n voog van die Rooi Kruis-kinderhospitaal te word.

In September 2007 neem Lize haar nuwe solo-album Sit ‘n Bietjie Langs My op, wat in Mei 2008 vrygestel is.

In 2009 word hierdie album genomineer vir ‘n SAMA-toekenning in die kategorie Beste volwasse kontemporêre album: Afrikaans.

Saam met Amanda Strydom, Valiant Swart, Chris Chameleon en Coenie de Villiers.

In 2008 vereer die ATKV van Pretoria-Oos Lize met ‘n spesiale erkenningstoekenning vir haar bydrae tot Afrikaanse musiek.

In November 2008 tree sy die eerste keer op in Aardvark in Londen, UK. Sy was die eerste Suid-Afrikaanse kunstenaar was wat ‘n staande ovasie ontvang het.

Lize woon tans in Melkbosstrand in Kaapstad, Suid-Afrika.

Suid Afrikaanse Kunstenaars

Blue Division
On Stage logo
Musiekhuis