Mel Botes

Mel Botes

Mel Botes | Suid Afrikaanse Kunstenaars

Mel Botes is ‘n Suid Afrikaanse musikant. Hy is ook is ‘n digter, liedjieskrywer en komponis.

Hy het in 1999 met sy epiese musiekproduksie “David’s Confession” naam gemaak.

As die sweet hom tap - Mel Botes
Mel Botes - Die Testament
Kry 'n kwotasie
Indien daar meer as een kunstenaar optree moet daar ‘n klankmaatskappy ingehuur word deur die kliënt.
Indien die kliënt klank voorsien, moet dit aan die spesifikasies van die kunstenaar se tegniese vereistes voldoen.

Diskografie

Dans In Die Weerlig -- 2014

Pink Floyd: Crazy Diamond -- 2010

Nice To Meet You -- 2009

Storm 20X0 AD -- 2007

Ek Like Jou Ma -- 2007 

Flight Of Bird -- 2005

Jinx (met Valiant Swart) -- 2004

Oomblik Van Waansin -- 2001

Biografie

Mel Botes is ‘n Suid Afrikaanse musikant. Hy is ook is ‘n digter, liedjieskrywer en komponis.

Hy het in 1999 met sy epiese musiekproduksie “David’s Confession” naam gemaak.

Die eerste van vier hoofstukke van hierdie futuristiese musiekdrama “About Time” is by  Sun City opgevoer. Hy het al die lirieke en musiek van “David’s confession” geskryf. 

‘n Gelyknamige album is in 1999 by Bop Studios opgeneem. Hierdie werk is en word steeds beskryf as een van die beste ooit uit SA in die rock genre en jare voor sy tyd.

Mel is in 2000 uit ‘n groot aantal inskrywings in Beeld/Geraas en Janus Musiek se Vuurdoopliedjiewedstryd as die algehele wenner in die kontemporere afdeling aangewys.

(Die wedstryd word in samewerking met Select Musiek en RP Studios aangebied.) Sy liedjie “As” was die wenliedjie.

“Oomblik van Waansin” is Mel se eerste Afrikaanse album en het voortgespruit uit sy aanwysing as Vuurdoopliedjiewenner van 2000.

Die album is hoofsaaklik by  RP Studios in Aucklandpark opgeneem en spog met ‘n suiwer, akoestiese klank.

Gedurende 2003 het Mel ‘n rol vertolk in die televisiedramaserie “Song vir Katryn”.

Hy het (in samewerking met Jan Scholtz), 7 liedjies op die klankbaan @Jinx bygedra.

Hierdie klankbaan-album is in 2004 vrygestel. En is genomineer vir verskeie plaaslike toekennings vir musiek. Waaronder ‘Songwriter of the Year’ vir Mel se liedjie ‘Katryn’.

Mel, een van die min SA musikante, het in 2005 die geleentheid gehad om deel te wees van die Nelson Mandela se 46664-konsert.

Mel was ook een van drie musikante wat in 2005 tydens die Nelson Mandela-verjaardag in Ellispark, Johannesburg, opgetree het.

Hy voltooi sy album “Flight of Bird” in 2005. Flight of Bird is vergelyk met War of the Worlds, ‘n musikale weergawe van Star Wars.

En dit lyk net so fantasties soos Lord of the Rings, die romanse van Casablanca en die poëtiese gruwel van Apocalypse Nou.

Dit is ‘n epiese verhaal van ‘n man se stryd om sy plek te vind in ‘n wêreld gevul met uitdagings en avonture … gereed vir musiek!

Mel Botes is ‘n gevorderde volwasse kontemporêre sanger, liedjieskrywer, vervaardiger en multi-instrumentalis. Bekend vir sy veelsydigheid, ondernemings met welwillendheid sowel as sy eie solo-loopbaan.

Die groep ondernemings van STORM is aanvanklik gevorm as ‘n middel om verskeie projekte wat hy onderneem te bevorder.

En het gegroei tot sy huidige vorm, wat ‘n onafhanklike platemaatskappy insluit. ‘n Verhoogproduksiemaatskappy; kunstenaarsbestuur; verspreiding en bestuur van intellektuele eiendom.

Mel het sedert die stigting van die STORM-groep buitengewoon produktief geraak in sy eie loopbaan. Omdat dit hom ‘n voertuig gegee het om al sy kreatiewe belange te laat lewe.

Dit sluit sy rol as opname-kunstenaar in. Sy rol as lewende kunstenaar. Sy rol as vervaardiger, skrywer en regisseur van grootskaalse konserte.

En sy rol as mentor, vervaardiger en kreatiewe regisseur vir ‘n groep jong talentvolle opnames en uitvoerende kunstenaars.

Elkeen met hul eie ondersteuningsbasis, wat aan die STORM Groep gekoppel is.

Suid Afrikaanse Kunstenaars

Blue Division
On Stage logo
Musiekhuis